Veelgestelde Vragen

Wat is turbo?
Bij verbrandingsmotoren wordt een turbo (turbo charger)gebruikt om de hoeveelheid lucht in de cilinders te vergroten en daarmee ook het vermogen. De turbo bestaat grofweg uit drie onderdelen waarbij het hart het patroon wordt genoemd. Dit bestaat uit het centrumhuis, een as en compressorwielen.
 
Wat is er precies kapot?
In 99% van alle gevallen gaat bij de turbo enkel het patroon kapot. Indien uw turbo defect raakt, kunt u ervoor kiezen deze volledig te vervangen. Echter is het ook mogelijk om enkel de patroon te vervangen. Dit is vaak voordeliger, ter voorbeeld: een volledige turbo kost vaak rond €1500,-, terwijl een turbo patroon beschikbaar is vanaf € 150,-
 
Hoe herken ik een defecte turbo?
U herkent dit door o.a. de volgende klachten: vermogensverlies,overmatige olie verbruik, veel rook vanaf de uitlaat, het in nood springen van het auto.
 
Hoe gaat een turbo kapot?
Vaak gebeurt dit door olie vervuiling, te laat olie verwisselen, niet goed functioneren van magneet kleppen, druklekkage, gaslekkage, verstopping, luchtrestrictie en beschadiging van de turbo zelf.


Mijn zoekopdracht levert meer resultaten op?

Dat kan kloppen. De meeste fabrikanten bouwen één model turbo voor meerdere auto’s. Kijk naar uw turbo gegevens om fouten te voorkomen.
 
Waar vind ik mijn turbo gegevens?


Uw turbo gegevens staan vermeld op uw turbo. Hier staan OEM-nummer, partnummer en lader nummer vermeld. Zie hier een voorbeeld.
 
Turbo patroon vervangen, maar mijn probleem is niet opgelost. Kan dit?
Ja, dit is mogelijk. De oorzaak van uw probleem kan ergens anders liggen. Laat uw auto nakijken om de oorzaak te achterhalen.
 
Ik heb mijn turbopatroon laten vallen, wat nu?
Een turbo patroon is gebalanceerd en met het laten vallen  komt er een onbalans in de turbo patroon.Hierdoor zal de turbo patroon mogelijk sneller defect raken. Ga er zorgvuldig mee  zodat u geen defecte turbo patroon plaatst in uw auto.
 
De montage lukt toch niet, wat nu?
Wij bieden telefonische ondersteuning mocht u er niet helemaal uitkomen. We kunnen uiteraard ook de montage voor u doen. Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.
 
Ik wil liever niet zelf de montage doen. Doen jullie dit ook?
U kunt langskomen op onze werkplaats zodat wij de situatie kunnen bekijken en u een passende offerte mee kunnen geven.
 
Geen zoekresultaten gevonden wat nu?
Geen probleem. Neem contact met ons op en wij zullen u verder helpen. Voor alle merken en type auto’s hebben we namelijk de juiste turbo patroon beschikbaar.
 
Hebben jullie ook turbo’s voor boten?
Ja, Naast de turbopatronen voor personenauto’s hebben wij turbo’s beschikbaar voor vrachtwagens, landbouwvoertuigen en boten. Voor meer informatie kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen.
 
Krijg ik garantie?
U heeft 1 jaar fabricage garantie. U krijgt zelfs 2 jaargarantie als u de montage door ons laat doen.
 
Hoe en wanneer doen jullie verzenden?
Alle bestellingen geplaatst voor 17:00 uur worden dezelfde dag verzonden via Post NL (m.u.v. zondagen).
 
Wat zijn de verzendkosten naar het buitenland?
Voor alle buitenlandse verzendingen wordt het reguliere PostNL tarief aangehouden.
 
Kan ik annuleren/retourneren?
U kunt uw order annuleren mits deze nog niet verzonden is. U kunt makkelijk en eenvoudig retourneren met het retourformulier op onze website is vermeld.


<meta name="p:domain_verify" content="ffafd937aed2a53c0359f61119264089"/>